Vi har åbent nu! Vi har desværre lukket nu.

Se vores lokale åbningstider her!

København:

Mandag-Fredag: 09:00 - 17:00
Lørdag: 09:00 - 17:00
Søndag: 11:00 - 17:00

Afhentning:

Mandag-Fredag: 09:00 – 17:00
Lørdag: 09:30 – 16:00
Søndag: 11:00 - 15:00

Aarhus:

Mandag-fredag 10:00 - 16:00
Lørdag: 10:00 - 14:00


Afhentning er muligt:

(ved ordre lagt eller efter aftale)

Mandag-Fredag: 10:00 - 16:00
Lørdag: 11:00 - 14:00

Hastebestilling? Ring nu på 71 99 38 49 clock Svartid 24 sekunder

  • Ingen varer i kurven.
0
e-mærket

Hvorfor bartendere putter så meget is i din drink

Hvorfor bruger bartendere så meget is?

Du har måske selv tænkt det, eller hørt en eller anden spørge om, hvorfor bartendere bruger så meget is i cocktails, drinks, sjusser eller bare sodavand. Det har fået dig til at undre dig over, om du egentlig bliver snydt? 

Det virker som om, at der er en generelt accepteret myte om, at bartenderen fylder dit glas med is, så de sparrer på alkoholen, og du derfor bliver nødt til at købe endnu flere drinks for at holde din fredagsbrandert kørende. 

Men prøver bartenderne virkelig at snyde? 

På trods af at vores forretning består af at sælge isterninger, så kan vi med vores indsigt i barverdenen besvare spørgsmålet med et rungende nej

Det er meget simpelt. Is nedkøler ting. Faktisk er der få ting i verdenen, der er bedre til at afkøle ting end smeltende is – selv stålblokke opbevaret i flydende nitrogen kan ikke afkøle en drink hurtigere end is kan. Is er for bartenderen, hvad flammen er for kokken. 

Drinks smager bedre kolde

Først og fremmest putter bartendere isen i din drink, fordi vi simpelthen er indrettet til bedre at kunne lide kolde drinks. Vores receptorer i munden og halsen reagerer positivt på kolde drikke, som sender signaler til hjernen om at nedsætte tørstfornemmelsen.

Så hvorfor bruger bartendere SÅ MEGET is?

Det er faktisk meget enkelt…

Når dit glas er fyldt med is, så bliver din drink hurtigere kold. Når den hurtigere bliver kold, så smelter resten af isen langsommere, og derfor vil din drink faktisk være længere tid om at blive fortyndet. Din drink bliver hurtigt kold, og langsomt vandet. Win-win.

Den korte version:

Bartendere fylder meget is i drinken fordi:

  1. Din drink bliver hurtigere kold.
  2. Biologisk kan vores hjerner bedre lide kolde drinks.
  3. Meget is smelter langsommere end lidt is, og din drink er derfor længere tid om at blive tynd.
  4. Det ser flot ud!

Bartenderne prøver faktisk ikke at snyde dig. Tværtimod: Jo mere is, desto hurtigere bliver din drink kold, og jo længere tid tager det, før du står med en halvslatten cocktail i hånden. 

Din drink bliver selvfølgelig tyndere – mere is er ikke lig mindre fortynding, det vil blot tage længere tid. Lader du den stå i flere timer, vil den selvfølgelig stadig være flad, når du vender tilbage til den.

Bartendere bruger ”så meget” is i din drink, for at gøre dig glad. Hvis ikke du vil have is i din drink, kan du altid bede din bartender om at servere din drink uden is. Men husk at mindre is betyder ikke mere alkohol, og at en rom og cola altid smager bedre iskold.

Is er vigtigt!

Skål i kolde cocktails fra IsTilFest.dk!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *