Vi har åbent nu! Vi har desværre lukket nu.

Se vores lokale åbningstider her!

København:

Mandag-Fredag: 09:00 - 17:00
Lørdag: 09:00 - 17:00


Afhentning:

Mandag-Fredag: 09:00 – 17:00
Lørdag: 09:30 – 16:00

Aarhus:

Mandag-fredag 10:00 - 16:00
Lørdag: 10:00 - 14:00


Afhentning er muligt:

(ved ordre lagt eller efter aftale)

Mandag-Fredag: 10:00 - 16:00
Lørdag: 11:00 - 14:00

Hastebestilling? Ring nu på 71 99 38 49 clock Svartid 24 sekunder

  • Ingen varer i kurven.
0
e-mærket

En lille historie om is

I dag er god is mindst en ligeså vigtig ingrediens i dine drinks, som friske juicer og gode spiritusser er – i hvert fald ifølge de fleste bartendere i byen. Her får du fortællingen og historien om, hvordan idéen til isterninger opstod.

 

Is er blevet en videnskab, og cocktailbartendere rundt i verden nørder i det som aldrig før. Nu er is ikke bare is. Flere high-end cocktailbarer bestiller store blokke af is for selv at udskære kvadrater eller runde kugler, som passer perfekt i glasset.

Særligt i Berlin er det blevet en trend blandt cocktailbarer at ”dobbelt-fryse” sin is – det færdigproducerede is fra ismaskinerne bliver puttet i fødevaregodkendte poser for derefter at komme i en kummefryser, inden bartenderne bruger isen i baren. Barerne gør det, for at isen bliver stenhård og tør – så drinken bliver så kold som muligt og fortyndes så langsomt som muligt.

Men har du nogensinde tænkt over, hvordan isen er endt i dine drinks?

Før det 18. århundrede var is blot en kedelig konsekvens af en hård vinter – is var kendt som det hårde lag, der lagde sig på landets søer, når termometeret viste minusgrader.

Indtil en dag i 1806 hvor Frederick Tudor fra Boston så lyset, og senere skulle blive kendt som ”The Ice King”.

Frederick Tudor fik den tossede idé, at han ville lave penge ud af vand. Han begyndte at skære store isblokke ud af søen, som han derefter sendte med et skib til sydstaterne. I starten var det et problem at fragte isen, uden at den smeltede, men i løbet af de følgende årtier udviklede man metoder til at opbevare isen. Is gik fra at være en særlig luksuriøs ting for de helt rige til at blive mere udbredt og billigere at skaffe.

Udbredelsen af is bragte mange gode ting med sig – amerikanerne fik en trang til slush-ice og flødeis.  Samtidig begyndte de tyske immigranter, bosat i sydstaterne, at producere deres egen Lager øl (lager øl er fermenteret ved kolde temperaturer.)

Frederick Tudor skabte en verdensomspændende industri, der i dag producerer for millioner af dollars. Han døde i 1864 – to år før hans død udkom Thomas Jefferson’s berømte The Bartenders Guide – et opslagsværk over klassiske cocktails. Opskrifterne i bogen indeholder mange luksuriøse og dengang svært tilgængelige ingredienser, men fælles for de fleste opskrifter er, at de stort set allesammen indeholder is. 

Så is skal der altså til, hvis du skal lave gode drinks til dine venner. Nu er det blevet en del lettere at få is i din drink. Alt du skal gøre er at bestille fra Is Til Fest, og så leverer vi fødevaregodkendte isterninger af højest kvalitet til dig. Vores isterninger leveres i flamingotønder som sikrer, at isen holder sig i mindst 24 timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *